Σχεδιασμός & Κατασκευή ιστοσελίδας www.redstar.gr Πανιτσίδης Κωνσταντίνος
Επικοινωνία: E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.


                                                                     

 

 

Ο Κωνσταντίνος Πανιτσίδης είναι κάτοχος πτυχίου Master of Science από το Διεθνές Πανεπιστήμιο Πολιτικής Αεροπορίας του Κιέβου ως Διπλωματούχος Μηχανολόγος-Μηχανικός, Τεχνικής Εκμετάλλευσης Αεροσκαφών και Κινητήρων. Είναι ο εμπνευστής, δημιουργός και συντηρητής της παρούσας ιστοσελίδας www.redstar.gr. Στην ιστοσελίδα αυτή παρουσιάζονται κυρίως αεροσκάφη της πρώην Σοβιετικής Ενώσεως, της Ρωσσίας καθώς και άλλων Χωρών. Στα περισσότερα αεροσκάφη παρουσιάζει την εξέλιξή τους ξεκινώντας από το παλαιότερο προς το νεότερο.

Όλες οι φωτογραφίες στην ιστοσελίδα καθώς και τα αναρίθμητα σχέδια είναι προϊόντα της προσωπικής του δουλειάς και του ζήλου που έχει για αυτό το εξειδικευμένο αντικείμενο. Αυτός είναι ο λόγος που αναγνωρίζεται ευρύτατα ως ειδήμων της αεροπορίας δίχως να υστερεί στον στρατιωτικό ή ναυτικό τομέα.

Πιστεύει ότι ο επισκέπτης στην ιστοσελίδα του μπορεί να παρακολουθήσει όλη την ιστορική σχεδιαστική εξέλιξη των διαφορετικών αεροσκαφών και του κάθε τύπου ξεχωριστά και έτσι να αντλήσει χρήσιμα συμπεράσματα από τις εμπειρίες των μεγαλύτερων αεροναυπηγικών οίκων του Κόσμου (Antonov, Beriev, Sukhoi, Mikoyan, Boeing, McDonnell Douglas, Lockheed, Sikorsky, Kamov, Mil, κ.ά.). Αυτά είναι μαθήματα που μπορούν να φανούν χρήσιμα στους σημερινούς σχεδιαστές οι οποίοι αντιμετωπίζουν ολοένα πιο πολύπλοκα και προκλητικά ζητήματα σε ένα περιβάλλον όπου οι εύκολες λύσεις δεν μπορούν να θεωρούνται πλέον ως επιλογές.

Ο Κωνσταντίνος Πανιτσίδης έχει περάσει χρόνια έρευνας, μελέτης και σχεδιασμού αεροσκαφών και κινητήρων στο Διεθνές Πανεπιστήμιο Πολιτικής Αεροπορίας του Κιέβου έχοντας μέντορες γνωστούς καθηγητές όπως N.G.Sabitov, G.V. Savel'ev, S.P.Sergienko, V.V. Panin, V.I. Burlokov, I.I. Gvozdetsky, A.N. Vetrov, κ.ά.. Σήμερα παρατηρεί ότι οι κανόνες σχεδίασης που του δίδαξαν τότε οι καθηγητές του, αντηχούν στις σημερινές αίθουσες συνεδριάσεων και στις τρέχουσες ανάγκες σχεδιασμού. Έχει, μάλιστα, ξεκινήσει μεταπτυχιακή έρευνα στο ίδιο πανεπιστήμιο μελετώντας αποδοτικότερες μεθόδους αεροπυρόσβεσης για να εφαρμοστούν στην πράξη. Επιπλέον, υπηρέτησε από τον Μάρτιο έως τον Οκτώβριο του 1997 στην Ελληνική Πολεμική Αεροπορία, στο Γραφείο Επιθεώρησης & Ποιοτικού Ελέγχου Αεροσκαφών για τα CL-215 & Dornier-28. Είναι πρώην τεχνικός Διευθυντής της εταιρείας “Argo” που ενοικίαζε ελικόπτερα αεροπυρόσβεσης στο Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας στην Ελλάδα την περίοδο 1999 - 2002. Για όλους τους παραπάνω λόγους, ο Κωνσταντίνος Πανιτσίδης έχει αποκομίσει μεγάλη εμπειρία στα αεροναυπηγικά θέματα και ειδικά στον τομέα σχεδιασμού αεροσκαφών καθώς και στην αεροπυρόσβεση.

Είναι συγγραφέας του βιβλίου “Η Δύναμη των Αιθέρων”. Είναι ένα βιβλίο για τα κυριότερα σύγχρονα πολεμικά αεροσκάφη διαφόρων Χωρών συμπεριλαμβανομένων αυτών της Σοβιετικής Ενώσεως. Το βιβλίο αυτό έχει μεγάλη επιτυχία από το πρώτο έτος εκδόσεως το 2002 έως και σήμερα. Είναι ένα βιβλίο αναφοράς. Επίσης, έχει γράψει τα: “Canadair CL-215 Scooper” και “Amphibious Aircraft in Aerial Firefighting” και δύο συλλογές από poster που αφορούν το Canadair CL-215 Scooper αποκλειστικά δικής του σχεδίασης.

Έχει, επίσης, συγγράψει άρθρο σχετικό με την καταστροφική πυρκαγιά στο Μάτι Αττικής, ένα παραθαλάσσιο προάστιο των Αθηνών, στην Ελλάδα το 2018 με τίτλο: “Μήπως η Αεροπυρόσβεση δεν είναι Λύση για την Ελλάδα;” όπου περιγράφει την τραγωδία και εκθέτει τα εγγενή κρατικά προβλήματα διαχείρισης των εναέριων μέσων στην Ελλάδα.

Σήμερα, εκτός της παρούσης ιστοσελίδας, συνεχίζει να σχεδιάζει και να να εμπλουτίζει το συγγραφικό του έργο με ηλεκτρονικά βιβλία - σε μορφή pdf, - αεροπορικού ενδιαφέροντος. Αυτά τα pdf’s πωλούνται από το ηλεκτρονικό του κατάστημα www.e-redstar.net έναντι τιμήματος μικρότερου από το κανονικό ώστε να είναι προσιτά σε όλους.