Σχεδιασμός & Κατασκευή ιστοσελίδας www.redstar.gr Πανιτσίδης Κωνσταντίνος
E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.


                                                                     

 

 

Ο Κωνσταντίνος Πανιτσίδης είναι κάτοχος πτυχίου Master of Science από το Διεθνές Πανεπιστήμιο Πολιτικής Αεροπορίας του Κιέβου ως Διπλωματούχος  Μηχανολόγος-Μηχανικός, Τεχνικής Εκμετάλλευσης Αεροσκαφών και Κινητήρων. Είναι ο εμπνευστής, δημιουργός και συντηρητής της παρούσας ιστοσελίδας www.redstar.gr. Στην ιστοσελίδα αυτή παρουσιάζονται κυρίως αεροσκάφη της πρώην Σοβιετικής Ενώσεως, της Ρωσσίας καθώς και άλλων Χωρών. Στα περισσότερα αεροσκάφη αναφέρει την εξέλιξή τους από το παλαιότερο προς το νεώτερο.

Όλες οι φωτογραφίες στην ιστοσελίδα καθώς και τα αναρίθμητα σχέδια είναι προϊόντα προσωπικής δουλειάς και ζήλου που έχει για αυτό το εξειδικευμένο αντικείμενο. Αυτός είναι ο λόγος που αναγνωρίζεται ως ειδήμων  της αεροπορίας δίχως να υστερεί στον στρατιωτικό ή ναυτικό τομέα. 

Πιστεύει ότι ο επισκέπτης στην ιστοσελίδα του μπορεί να ακολουθήσει όλη την ιστορική σχεδιαστική εξέλιξη των διαφορετικών αεροσκαφών και  του κάθε τύπου ξεχωριστά και έτσι να αντλήσει χρήσιμα συμπεράσματα από τις εμπειρίες των μεγαλύτερων  αεροναυπηγικών οίκων του Κόσμου (Antonov, Beriev, Sukhoi, Mikoyan, Boeing, McDonnell Douglas, Lockheed, Sikorsky, Kamov, Mil, κ.ά.). Αυτά είναι μαθήματα που μπορούν να φανούν χρήσιμα στους σημερινούς σχεδιαστές οι οποίοι αντιμετωπίζουν εξίσου πολύπλοκα και προκλητικά ζητήματα σε ένα περιβάλλον όπου οι εύκολες λύσεις δεν μπορούν να θεωρηθούν ως επιλογές.

Ο Κωνσταντίνος Πανιτσίδης έχει περάσει χρόνια έρευνας, μελέτης και σχεδιασμού αεροσκαφών και κινητήρων στο Διεθνές Πανεπιστήμιο Πολιτικής Αεροπορίας του Κιέβου έχοντας μέντορες γνωστούς καθηγητές όπως N.G.Sabitov, G.V. Savel'ev, S.P.Sergienko, V.V. Panin, V.I. Burlokov, I.I. Gvozdetsky, A.N. Vetrov, κ.ά.. Σήμερα παρατηρεί ότι οι κανόνες σχεδίασης που του δίδαξαν τότε οι καθηγητές του, αντηχούν στις σημερινές αίθουσες συνεδριάσεων και στις τρέχουσες ανάγκες σχεδιασμού. Έχει, μάλιστα, ξεκινήσει μεταπτυχιακή έρευνα στο προαναφερθέν πανεπιστήμιο για τις μεθόδους αεροπυρόσβεσης για να εφαρμόσει αυτούς τους κανόνες. Επιπλέον, υπηρέτησε από τον Μάρτιο έως τον Οκτώβριο του 1997 στην Πολεμική Αεροπορία, στο Γραφείο Επιθεώρησης & Ποιοτικού Ελέγχου Αεροσκαφών για τα CL-215 & Dornier-28.  Είναι πρώην τεχνικός Διευθυντής στην Ελλάδα την περίοδο 1999 - 2002 της εταιρείας “Argo” που ενοικίαζε ελικόπτερα αεροπυρόσβεσης στο Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας. Για όλους τους παραπάνω λόγους, ο Κωνσταντίνος Πανιτσίδης έχει αποκτήσει μεγάλη εμπειρία και ειδικές γνώσεις τόσο στον τομέα σχεδιασμού αεροσκαφών όσο και στην αεροπυρόσβεση. 

Είναι συγγραφέας του βιβλίου “Η Δύναμη των Αιθέρων” για τα κυριότερα σύγχρονα πολεμικά αεροσκάφη διαφόρων Χωρών συμπεριλαμβανομένων αυτών της Σοβιετικής Ενώσεως. Το βιβλίο από το πρώτο έτος εκδόσεως 2002 είχε μεγάλη επιτυχία και συνεχίζει έως σήμερα διότι ο τρόπος που εκτίθενται οι πληροφορίες το καθιστούν ένα βιβλίο αναφοράς. Επίσης, έχει γράψει τα: “Canadair CL-215  Scooper” και “Amphibious Aircraft in Aerial Firefighting” και δύο συλλογές από poster  που αφορούν το Canadair CL-215 Scooper αποκλειστικά δικής του σχεδίασης. 

Έχει, επίσης, συγγράψει άρθρο το 2018 σχετικό με την καταστροφική πυρκαγιά στο Μάτι Αττικής, ένα παραθαλάσσιο προάστιο των Αθηνών, στην Ελλάδα με τίτλο: “Μήπως η Αεροπυρόσβεση δεν είναι Λύση για την Ελλάδα;” όπου περιγράφει την τραγωδία και εκθέτει τα εγγενή κρατικά προβλήματα διαχείρισης των εναέριων μέσων στην Ελλάδα. 

Σήμερα, εκτός της παρούσης ιστοσελίδας,  συνεχίζει να σχεδιάζει και να γράφει βιβλία αεροπορικού ενδιαφέροντος τα οποία πωλούνται μαζί με τα προαναφερθέντα, έναντι ενός μικρού τιμήματος ώστε να είναι προσιτά σε όλους, από το ηλεκτρονικό του κατάστημα www.e-redstar.net.