Δημοσία Επαγγελματική Σχόλη Αιγάλεω © www.redstar.gr

Φωτογραφίες από την προσωπική συλλογή του www.redstar.gr


                                            Φωτογραφίες      Video

 

 

Π.ΡΑΛΛΗ κ ΘΗΒΩΝ
ΑΙΓΑΛΕΩ
Τηλ.: 210-5452194
Contact Tεχνικός Μηχανοσυνθέτης Αεροσκαφών 2ο ΕΠΑΛ Αιγάλεω on Messenger
2ο ΕΠΑΛ ΑΙΓΑΛΕΩ


Εδώ και είκοσι χρόνια  στην περιοχή του Αιγάλεω και συγκεκριμένα στο χώρο του ΤΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ ( Π.ΡΑΛΛΗ & ΘΗΒΩΝ )  λειτουργεί το 2ο ΕΠΑΛ Αιγάλεω (τέως  ΕΠΑΣ ΑΙΓΑΛΕΩ).
Το 2ο ΕΠΑΛ Αιγάλεω  είναι μία από τις τρεις δημόσιες  επαγγελματικές σχολές  πανελλαδικά που σε επίπεδο  δευτεροβάθμιας επαγγελματικής εκπαίδευσης  θεωρείται από τις πλέον μοναδικές μιας και στο πρόγραμμα σπουδών της περιέχει μια ξεχωριστή ειδικότητα αυτή των Τεχνικός Μηχανοσυνθέτης Αεροσκαφών εξυπηρετώντας όχι μόνο τις εκπαιδευτικές ανάγκες των μαθητών  αλλά και καθαρά εθνικούς σκοπούς αφού το μεγαλύτερο ποσοστό των αποφοίτων στελεχώνει τις ένοπλες δυνάμεις και ιδιαίτερα την ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ και ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ  ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ    με εξειδικευμένους τεχνίτες αεροσκαφών.

 

Δημοσία Επαγγελματική Σχόλη Αιγάλεω © www.redstar.gr

 

Δυο γενναίες  τεχνικών αεροσκαφών έχουν αποφοιτήσει από την επαγγελματική σχολή και σταδιοδρομούν στον δημόσιο και των ιδιωτικό τομέα καθώς και ως στελέχη των ενόπλων δυνάμεων με αρμοδιότητες συντήρησης και επισκευής αεροσκαφών.

Η μοναδική αυτή ειδικότητα αποτελεί παγκόσμια την αιχμή του δόρατος για την ανάπτυξη της τεχνολογίας αφού είναι γνωστό ότι η αεροπορική–αεροδιαστημική τεχνολογία προηγείται  όλων των άλλων .
Η επαγγελματική σχολή διαθέτει πλήρως εξοπλισμένο εργαστήριο για την ανάπτυξη και επίδειξη  των πρακτικών συντήρησης και επισκευής αεροσκαφών ώστε οι μαθητές να αποκτήσουν τις προαπαιτούμενες δεξιότητες της ειδικότητας

Στα πλαίσια των δραστηριοτήτων η 2ο ΕΠΑΛ Αιγάλεω  έχει να επιδείξει πλήθος δραστηριοτήτων που αφορούν τόσο την συμμετοχή των μαθητών και εκπαιδευτικών σε αρκετές δραστηριότητες επαγγελματικού προσανατολισμού με επισκέψεις σε εργασιακούς χώρους ώστε οι μαθητές να αποκτούν την πραγματική εικόνα του μελλοντικού εργασιακού τους περιβάλλοντος. 

Οι  απόφοιτοι τις 2ο ΕΠΑΛ Αιγάλεω αποκτούν πτυχίο επιπέδου 3 με επαγγελματικά δικαιώματα.

Οι απόφοιτοι μηχανικοί αεροσκαφών συνήθως έρχονται σε επαφή με τους εργοδότες άμεσα είτε προσωπικά είτε με την αποστολή βιογραφικού σημειώματος.
Οι ιδιωτικές  εταιρίες που μισθώνουν σε αυτό το επάγγελμα περιλαμβάνουν τις εμπορικές αερογραμμές, τις κατασκευαστικές εταιρείες  αεροσκαφών και εξαρτημάτων, τις εταιρείες παροχής υπηρεσιών αεροδρομίων, τις επιχειρήσεις συντήρησης και επισκευής αεροσκαφών και κινητήρων και τα ιδιόκτητα αεροσκάφη.

 

ATR-42 © Konstantinos PanitsidisBaE-146 © Konstantinos Panitsidis

 

Οι μεγάλες αεροπορικές εταιρείες δημοσιεύουν προκήρυξης πρόσληψης τεχνικού προσωπικού  οπότε απαιτείται η συμπλήρωση τυποποιημένης αίτησης από τους ενδιαφερομένους. Στον δημόσιο και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα οι μηχανικοί-μηχανοσυνθέτες αεροσκαφών έχουν την δυνατότητα να εργαστούν  στην Αεροπορική Βιομηχανία , στις Ολυμπιακές Αερογραμμές και την Ολυμπιακή Αεροπλοία , στο Λιμενικό ,την Πυροσβεστική και την Ελληνική Αστυνομία που διαθέτουν εναέρια μέσα καθώς επίσης μπορεί να εργαστούν σαν στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων είτε στην Ελληνική Αεροπορία ή στην Αεροπορία Στρατού και το Ναυτικό. Αρκετοί μηχανοσυνθέτες Αεροσκαφών εργάζονται στην ΔΕΗ ως τεχνίτες συντηρητές αεροστρόβιλων κινητήρων.

 

Οι μεγάλες αεροπορικές εταιρείες δημοσιεύουν προκήρυξης πρόσληψης τεχνικού προσωπικού  οπότε απαιτείται η συμπλήρωση τυποποιημένης αίτησης από τους ενδιαφερομένους. Στον δημόσιο και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα οι μηχανικοί–μηχανοσυνθέτες αεροσκαφών έχουν την δυνατότητα να εργαστούν  στην Αεροπορική Βιομηχανία , στις Ολυμπιακές Αερογραμμές και την Ολυμπιακή Αεροπλοία , στο Λιμενικό ,την Πυροσβεστική και την Ελληνική Αστυνομία που διαθέτουν εναέρια μέσα καθώς επίσης μπορεί να εργαστούν σαν στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων είτε στην Ελληνική Αεροπορία ή στην Αεροπορία Στρατού και το Ναυτικό. Αρκετοί μηχανοσυνθέτες Αεροσκαφών εργάζονται στην ΔΕΗ ως τεχνίτες συντηρητές αεροστρόβιλων κινητήρων © Konstantinos Panitsidis

 

Αρκετές φορές προκηρύσσονται θέσεις από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας για πολιτικό προσωπικό  σε διάφορα Κέντρα συντήρησης και επισκευής που υπάρχουν σε Αεροπορικές Βάσεις.

 


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 2ο ΕΠΑΛ Αιγάλεω (τέως ΕΠΑΣ Αιγάλεω)