Για το ΝΑΤΟ μια « Έξυπνη Άμυνα» είναι μια «Ακατανίκητη Άμυνα»

 Το Redstar.gr έχει εξασφαλίσει την αποκλειστικότητα για την Ελληνική έκδοση

Το παρόν άρθρο εκφράζει απόψεις και θέσεις των συγγραφέων. Η ιστοσελίδα μας δεν φέρει καμμία ευθύνη για το περιεχόμενο ούτε ενστερνίζεται υποχρεωτικά τις απόψεις των.
Η δημοσίευση γίνεται αποκλειστικά για την επιστημονική προσέγγιση του θέματος και για την ευρύτερη ενημέρωση των χρηστών της ιστοσελίδας.


                                                                     

 

 

Για το ΝΑΤΟ μια « Έξυπνη Άμυνα» είναι μια «Ακατανίκητη Άμυνα»
Των Gunter Chasse  Αντισυνταγματάρχη (ε.α) και του Δόκτορος David R. Leffler 

Εννέα χώρες της Λατινικής Αμερικής είναι έτοιμες να αποκτήσουν μη-τρωτότητα στους επόμενους μήνες, αφού μεγάλες ομάδες του Στρατού εκπαιδεύονται  σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους στην τεχνολογία Ακατανίκητης Αμυνας.

Η Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Σικάγο (20-21 Μαίου 2012) είναι μία από τις σημαντικότερες διπλωματικές συναντήσεις της χρονιάς με την συμμετοχή Ηγετών απ΄ όλο τον Κόσμο. Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα του NATO η Σύνοδος Κορυφής θα εστιάσει κατά κύριο λόγο σε τρία θέματα

- Η δέσμευση στο Αφγανιστάν στο μεταβατικό στάδιο και πέραν αυτού
- Στην διασφάλιση των ικανοτήτων που απαιτούνται για την πληθυσμιακή και εδαφική
προστασία του ΝΑΤΟ και  στην αντιμετώπιση των προκλήσεων του 21ου αιώνα και,
- Στην ενδυνάμωση των συναιτερισμών της Συμμαχίας σε όλη την υφήλιο.

Ένα κύριο εμπόδιο στην επίτευξη αυτών των στόχων αποτελούν οι σημαντικές οικονομικές περικοπές που αντιμετωπίζουν οι περισσότεροι στρατοί σήμερα. Για την απάλυνση των αποτελεσμάτων της λιτότητας, οι ηγέτες του ΝΑΤΟ προτείνουν προγράμματα «Έξυπνης Άμυνας» τα οποία μεγιστοποιούν τα αποθέματα με την ενθάρρυνση των μελών του ΝΑΤΟ να μοιράζονται σημαντικές ικανότητες. Τέτοιες κοινές χρήσεις περιλαμβάνουν τον συντονισμό στρατηγικών για την καταπολέμηση αυτοσχέδιων εκρηκτικών μηχανισμών (IEDs), για αντεπίθεση και άμυνα εναντίον χημικών, βιολογικών και πυρηνικών όπλων και την βελτίωση μεθόδων ιατρικής υποστήριξης.

Ωστόσο, είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς ότι οι συμμετέχοντες στην Σύνοδο Κορυφής ή άλλοι συμβατικοί στρατιωτικοί αναλυτές θα έχουν την δυνατότητα να αναπτύξουν  ικανές λύσεις  που να προστατέψουν διαρκώς  τα έθνη τους πλήρως από όλες τις πολυποίκιλες απειλές από τις οποίες κινδυνεύουν σήμερα. Όπως αποδεικνύεται από πρόσφατες τρομοκρατικές επιθέσεις στην Ευρώπη, οι συμβατικές προσεγγίσεις δεν μπορούν να παράσχουν μια αποτελεσματική άμυνα εναντίον αυτοχείρων τρομοκρατών που επιθυμούν να πεθάνουν για την ιδεολογία τους.

Ο βετεράνος ειρηνοποιός του ΟΗΕ από το Νεπάλ, Αντισυνταγματάρχης Jitendra Jung Karki, μέλος του The Near East South Asia (NESA) Κέντρο  Στρατηγικών σπουδών στο Πανεπιστήμιο Εθνικής Αμύνης στην Ουάσινγτον, ασχολήθηκε με το θέμα στο Νεπαλέζικο Στρατιωτικό περιοδικό Shreenath Journal:

"Η τρομοκρατία δεν εξαλείφεται καταστρέφοντας τους τρομοκράτες. Οποιοδήποτε βήμα στην κατεύθυνση της καταστροφής συντείνει μόνο στην δημιουργία περισσότερων τρομοκρατών. Περισσότεροι τρομοκράτες επιφέρουν περισσότερα κύματα καταστροφής. Δεν υπάρχει σώφρων που εν ονόματι της προστασίας  να ξεκινά μία καταστροφή στο διηνεκές. Η σύνεση επιτάσσει την εξάλειψη της κύριας αιτίας της τρομοκρατίας, του πολέμου και όλων των ειδών βίας - συλλογικής κοινωνικής έντασης."

Οι ηγέτες του NATO έχουν την επιλογή να εξετάσουν και υιοθετήσουν μια νέα, αναπάντεχη και επιστημονικά αποδεδειγμένη μέθοδο για την μείωση αυτής της έντασης. Η μέθοδος αυτή καλείται Τεχνολογία Ακατανίκητης Άμυνας (IDT) και δεν έχει απολύτως καμία σχέση με σφαίρες, βόμβες ή σκοτωμούς. Στην πραγματικότητα, έχει την ικανότητα να περιορίσει τον ρόλο αυτών των προσεγγίσεων στην παροχή εθνικής και διεθνούς ασφάλειας.

Διεξοδική έρευνα που έχει δημοσιευθεί στην επιστημονική βιβλιογραφία έχει επανειλημμένα αποδείξει την αποτελεσματικότητα της IDT στην μείωση διενέξεων, ανοικτού πολέμου και  τρομοκρατίας. Η IDT εφαρμόζει συγκεκριμένες «Τεχνολογίες Συνείδησης» - ο Υπερβατικός Διαλογισμός (TM) και προγράμματα TM-Sidhi , τεχνικές μη-θρησκευτικού διαλογισμού που εφαρμόζονται διεθνώς από μέλη πολλών χωρών και θρησκειών - για την δημιουργία κοινωνικής συνοχής και εξάλειψης συγκρούσεων. Στα στρατιωτικά πλαίσια, υψηλά επίπεδα συλλογικής εθνικής έντασης μπορούν άμεσα και σημαντικά να βελτιωθούν, όταν μεγάλες ομάδες στρατιωτικού προσωπικού μαθαίνουν και εφαρμόζουν αυτές τις τεχνολογίες συνείδησης.

Το καλοκαίρι του 2008, ο  Δόκτωρ David Leffler, ένας εκ των συγγραφέων, προσεκλήθη να παρουσιάσει ένα ανατρεπτικό άρθρο σχετικά με την IDT στην "International Sociological Association Research Committee 01 Seoul National University & Korea Military Academy International Conference on Armed Forces & Conflict Resolution in a Globalized World" και στο Korea Institute for Defense Analyses (KIDA). Ο τίτλος του άρθρου ήταν «Ένας Νέος Ρόλος για το Στράτευμα: Πρόληψη στην Εμφάνιση Εχθρών - Αναβιώνοντας μια Αρχαία Προσέγγιση για Ειρήνη». Μετά το πέρας της παρουσίασης, το άρθρο έτυχε της προσοχής του διεθνούς τύπου, συμπεριλαμβανομένης δημοσίευσης στο ευφήμως γνωστό Πακιστανικό περιοδικό The Journal of Management & Social Science.

Ίσως, το άρθρο σχετικά με την IDT έτυχε της προσοχής του διεθνούς τύπου, διότι η IDT είναι τελείως διαφορετική από οποιαδήποτε άλλη αμυντική τεχνολογία. Ο στόχος αυτής της μοναδικής, επιστημονικώς δοκιμασμένης στο πεδίο, εγκεφαλικής τεχνολογίας είναι η πρόληψη του εγκλήματος, της τρομοκρατίας και του πολέμου. Διεξοδικές έρευνες αποδεικνύουν ότι όταν η IDT εφαρμόζεται σωστά τα ενοχλητικά υψηλά επίπεδα συλλογικής κοινωνικής έντασης που θεωρούνται υπεύθυνα για τέτοια κοινωνικά προβλήματα μειώνονται σημαντικά. Όταν οι άνθρωποι - ιδιαίτερα οι εθνικοί ηγέτες που σε τελική ανάλυση αντανακλούν την συλλογική βούληση των ανθρώπων που αντιπροσωπεύουν - βρίσκονται σε λιγότερη ένταση, σκέπτονται καθαρότερα και μπορούν καλύτερα να επιλύσουν τις διαφορές τους φιλικά. Σε ένα, περιβάλλον λιγότερης έντασης, ακόμα και ορκισμένοι εχθροί μπορούν να βρουν τρόπους να ξεπεράσουν την διαφορετικότητα τους.

Αυτή η μεταμόρφωση προκύπτει, όταν ένας στρατός δημιουργεί μια μεγάλη ομάδα πολεμιστών (που αποκαλείται η «Πτέρυγα Πρόληψης του Στρατού») η οποία εκπαιδεύεται στην IDT. «Ακατανίκητος» σημαίνει αήττητος. Όταν αυτές οι Πτέρυγες Πρόληψης του Στρατού έχουν γίνει πλήρως επιχειρησιακές, η συλλογική εφαρμογή της IDT από αυτές τις ομάδες εξουδετερώνει την κοινωνική ένταση, η ύπαρξη της οποίας δημιουργεί συγκρούσεις και εχθρούς. Συνεπώς, όπως προδιαγράφει η θεωρία πίσω από αυτή τη σύλληψη, δεν μπορεί να γεννηθεί κανείς εχθρός - και έτσι μη έχοντας κανένα εχθρό να πολεμήσει, ο στρατός γίνεται ακατανίκητος.

Οι νέοι αναγνώστες της έννοιας της IDT μπορούν να διαβάσουν περισσότερα γι' αυτήν σε ένα άρθρο της Στρατιωτικής Πτέρυγας Πρόληψης του  Εκουαδόρ "Combating Stress in Police Work and Preventing Crime, Terrorism, and War." Ίσως λόγω του ότι υπάρχει προηγούμενο στο Εκουαδόρ, εννέα χώρες της Λατινικής Αμερικής είναι έτοιμες να επιτύχουν ένα στατιστικό επίπεδο μη-τρωτότητας τους επόμενους μήνες λόγω της εφαρμογής της IDT σε στρατιωτικά και εκπαιδευτικά περιβάλλοντα.

 

Οι Δόκτωρ John Hagelin και ο Λοχαγός Ray Seebald, της Αμερικανικής ακτοφυλακής (ε.α.) έδωσαν πρόσφατα μια συνέντευξη τύπου στην Σεούλ της Νότιας Κορέας για το πώς η Αμυντική Τεχνολογία μη-τρωτότητας θα μπορούσε να τερματίσει την κρίση Βόρειας/Νότιας Κορέας σε 60 ημέρες.

Οι Δόκτωρ John Hagelin και ο Λοχαγός Ray Seebald, της Αμερικανικής ακτοφυλακής (ε.α.) έδωσαν πρόσφατα μια συνέντευξη τύπου στην Σεούλ της Νότιας Κορέας για το πώς η Αμυντική Τεχνολογία μη-τρωτότητας θα μπορούσε να τερματίσει την κρίση Βόρειας/Νότιας Κορέας σε 60 ημέρες.

 

Οι ηγέτες του ΝΑΤΟ έχουν την δυνατότητα να γράψουν ιστορία ακολουθώντας τους πρωτοπόρους ηγέτες της Λατινικής Αμερικής οι οποίοι οδηγούν τα έθνη τους σε ένα δρόμο προς την μη-τρωτότητα δημιουργώντας ομάδες πρόληψης IDT. Ευγενώς τους προσκαλούμε να παρακολουθήσουν ένα βίντεο που έχει αναρτηθεί στο διαδίκτυο του Δόκτορος John Hagelin, Ph.D., ενός ευφήμως γνωστού και εκπαιδευμένου στο Harvard στην Κβαντική Φυσική και Εκτελεστικού Διευθυντή της Global Union of Scientists for Peace (GUSP, http://www.gusp.org). Η GUSP είναι μία σύμπραξη Νομπελιστών και κορυφαίων επιστημόνων που ιδρύθηκε με σκοπό την αποτροπή της αυξανόμενης απειλής από την εξάπλωση των πυρηνικών, του πυρηνικού πολέμου και την προώθηση ασφαλών, καινοτόμων και επιστημονικώς αποδεδειγμένων τεχνολογιών για την εθνική ασφάλεια και την παγκόσμια ειρήνη.

Ο Δόκτωρ Hagelin και ο Λοχαγός (ε.α.)  Captain (Ret.) Ray Seebald, πρώην Λοχαγός της αμερικανικής Ακτοφυλακής στο Λιμάνι του Σικάγο και στρατιωτικός σύμβουλος των Προέδρων Ronald Reagan και George H.W. Bush, μίλησαν πρόσφατα για την IDT  IDT κατά την διάρκεια της Συνόδου Κορυφής Πυρηνικής Ασφαλείας στην Σεούλ. Τα κύρια σημεία της παρουσίασης του Δόκτορος Hagelin's είναι διαθέσιμα στο διαδίκτυο σε ένα ηχογραφημένο βίντεο: http://www.istpp.org/military_science/Hagelin_military_lecture.html..

 

Ο Δόκτωρ Dr. John Hagelin είναι παγκοσμίως γνωστός Κβαντικός Φυσικός, παιδαγωγός, ειδικός στην δημοσιονομική πολιτική και κορυφαίος υποστηρικτής της ειρήνης.

Ο Δόκτωρ Dr. John Hagelin είναι παγκοσμίως γνωστός Κβαντικός Φυσικός, παιδαγωγός, ειδικός στην δημοσιονομική πολιτική και κορυφαίος υποστηρικτής της ειρήνης.

 

Στο βίντεο, ο Δόκτωρ Hagelin εκθέτει με παραδείγματα τα αποτελέσματα περισσοτέρων από πενήντα δημοσιευμένων μελετών που αποδεικνύουν την αποτελεσματικότητα της IDT στην διεθνή ασφάλεια και ειρήνη - μία προσέγγιση που εξουδετερώνει τις οξείες εθνικές, πολιτικές και θρησκευτικές εντάσεις που τροφοδοτούν την βία, την τρομοκρατία και την κοινωνική σύγκρουση.

«Πρόσφατα, μια ισχυρή και καινοτόμα προσέγγιση της ειρήνης έχει ευρέως δοκιμαστεί - στην Μέση Ανατολή και σε όλο τον Κόσμο», λέει ο Δόκτωρ Hagelin. «Το αποτέλεσμα που ανακύπτει κάθε φορά είναι οι σημαντικές μειώσεις στην τρομοκρατία, τον πόλεμο και την κοινωνική βία. Τα αποτελέσματα αυτά έχουν αποτυπωθεί σε δημοσιεύματα κορυφαίων ακαδημαϊκών περιοδικών και έχουν γίνει αποδεκτά από εκατοντάδες ανεξάρτητους επιστήμονες και λογίους. Η αποτελεσματικότητα αυτής της προσέγγισης είναι πέραν πάσης αμφισβήτησης».

Ο Δόκτωρ Hagelin ισχυρίζεται ότι η εκτενής έρευνα για την IDT δείχνει ότι αυτή λειτουργεί στην κλίμακα Planck και συγκεκριμένα σε ένα επίπεδο εκατομμύρια χιλιάδες  φορές ισχυρότερο μιας πυρηνικής δύναμης. Από το επίπεδο αυτό μπορεί εύκολα να εξουδετερώσει συμβατικές τεχνολογίες επίθεσης - αν και είναι εγγενώς ασφαλής, βασιζόμενη σε ένα πλήρως ολιστικό επίπεδο των νόμων της φύσης. Αυτή η τόσο αντισυμβατική, αν και εντυπωσιακά ισχυρή τεχνολογία, είναι ευκόλως διαθέσιμη για το ΝΑΤΟ και για οποιοδήποτε άλλο ηγέτη του κόσμου επιθυμεί να την εφαρμόσει - με κόστος μετρίου μεγέθους που θα ταίριαζε ακόμα και στους πλέον ανταγωνιστικούς στρατιωτικούς προϋπολογισμούς.

Η IDT είναι εξαιρετικά αποτελεσματική εξοικονομώντας χρήματα ενώ τα αποτελέσματα είναι άμεσα. Το μόνο που απαιτείται είναι η παροχή κατάλληλης εκπαίδευσης σε ομάδα στρατιωτικού προσωπικού - ή πραγματικά σε οποιαδήποτε μεγάλη ομάδα εντός της χώρας. Τα οφέλη εκτείνονται πολύ πιο πέρα της στρατιωτικής και εθνικής ασφάλειας ακόμα και μέχρι την οικονομική ευημερία για ολόκληρη την χώρα. Η μόνη απαίτηση είναι η διατήρηση της συνοχής της ομάδας.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την IDT: Ο Δόκτωρ Leffler και οι συμπράττοντες συγγραφείς  Δόκτωρ Hussain Khan,  Δόκτωρ David Orme-Johnson, και ο Υποστράτηγος (ε.α.) Kulwant Singh είχαν παρουσιάσει ένα καινοτόμο σχέδιο για την στρατιωτική ανάπτυξη της IDT στο πρωτοποριακό τους άρθρο "Create an International Military Yogic-Flying Zone in Kashmir," που δημοσιεύθηκε πρόσφατα στο Pakistan Defence.

Σχετικά με τους Συγγραφείς:

Ο Αντισυνταγματάρχης (ε.α.) Lt. Col. (Ret.) Gunter Chasse - παρασημοφορημένος με τον Χρυσό Σταυρό Τιμής της Bundeswehr - υπηρέτησε στην Γερμανική Πολεμική Αεροπορία κυρίως για την Ολοκλήρωση της Αεράμυνας του ΝΑΤΟ και εναλλακτικά σε διοικητικές και επιτελικές θέσεις, ενώ επίσης εργάστηκε για την Εθνική Άμυνα σε επίγειες αποστολές. Είναι ο συγγραφέας της πρωτοποριακής εναλλακτικής λευκής βίβλου  για την IDT με τίτλο On the New Security and Defence Policy of the Federal Republic of Germany and the Future of the Bundeswehr: Indomitable Strength through a PREVENTION WING of the Military.

Ο Αντισυνταγματάρχης (ε.α.) Lt. Col. (Ret.) Gunter Chasse - παρασημοφορημένος με τον Χρυσό Σταυρό Τιμής της Bundeswehr - υπηρέτησε στην Γερμανική Πολεμική Αεροπορία κυρίως για την Ολοκλήρωση της Αεράμυνας του ΝΑΤΟ και εναλλακτικά σε διοικητικές και επιτελικές θέσεις, ενώ επίσης εργάστηκε για την Εθνική Άμυνα σε επίγειες αποστολές. Είναι ο συγγραφέας της πρωτοποριακής εναλλακτικής λευκής βίβλου  για την IDT με τίτλο On the New Security and Defence Policy of the Federal Republic of Germany and the Future of the Bundeswehr: Indomitable Strength through a PREVENTION WING of the Military.

 

Ο Δόκτωρ Dr. David Leffler έλαβε το διδακτορικό του στην στρατιωτική άμυνα που βασίζεται στις τεχνικές συνείδησης από το Union Institute & University στο Cincinnati. Υπηρέτησε λοιπόν ως Αναπληρωτής Καθηγητής στο Proteus Management Group στο Κέντρο Στρατηγικής Ηγεσίας της Στρατιωτικής Σχολής Πολέμου του Αμερικανικού Στρατού. Έχει πάνω από 400 δημοσιεύσεις παγκοσμίως για την IDT και σήμερα υπηρετεί ως Εκτελεστικός Διευθυντής στο Center for Advanced Military Science (CAMS). Ο Δόκτωρ Leffler διδάσκει IDT και είναι προσβάσιμος στην ιστοσελίδα: http://www.StrongMilitary.org.

Ο Δόκτωρ Dr. David Leffler έλαβε το διδακτορικό του στην στρατιωτική άμυνα που βασίζεται στις τεχνικές συνείδησης από το Union Institute & University στο Cincinnati. Υπηρέτησε λοιπόν ως Αναπληρωτής Καθηγητής στο Proteus Management Group στο Κέντρο Στρατηγικής Ηγεσίας της Στρατιωτικής Σχολής Πολέμου του Αμερικανικού Στρατού. Έχει πάνω από 400 δημοσιεύσεις παγκοσμίως για την IDT και σήμερα υπηρετεί ως Εκτελεστικός Διευθυντής στο Center for Advanced Military Science (CAMS). Ο Δόκτωρ Leffler διδάσκει IDT και είναι προσβάσιμος στην ιστοσελίδα: http://www.StrongMilitary.org.

 

Το Redstar.gr έχει εξασφαλίσει την αποκλειστικότητα για την Ελληνική έκδοση
και ως εκ τούτου απαγορεύεται η αναδημοσίευση ολόκληρου ή μέρους του κειμένου όπως αυτό εμφανίζεται στην παρούσα σελίδα χωρίς την γραπτή άδεια του Redstar.gr.