Καλλιτεχνική απεικόνιση Be-300 MP © Konstantinos Panitsidis


 Τεχνικά χαρακτηριστικά      Φωτογραφίες      Video 

 

Είναι γνωστό ότι η Beriev αναπτύσσει σήμερα δυο εκδόσεις αεροσκαφών με βάση το Be-200, ένα AEWAC με πιθανή ονομασία Be-250 (με πλευρικό ραντάρ το οποίο εξελίσσεται από την Vega), το Be-300 έρευνας και διάσωσης και το Be-300 MP ανθυποβρυχιακού πολέμου το οποίο θα είναι εξοπλισμένο με σύστημα Kasatka, το οποίο εξελίσσεται από την JSC Radar MMS. Πρόκειται για ένα συνδυασμό από ραντάρ έρευνας-εντοπισμού και σύστημα ελέγχου πυρός. Το σύστημα Kasatka θα εγκατασταθεί επίσης και στην αμφίβια έκδοση του Be-200 MP. 

 

 Be-300MP Αεροσκάφος Ναυτικής Συνεργασίας και ανθυποβρυχιακού πόλεμου

 

Τυπική διαμόρφωση Be-300MP Ανθυποβρυχιακού πόλεμου

1. Πιθανός πτυσσόμενος σωλήνας ανεφοδιασμού εν πτήση  2. Φινιστρίνι - Παράθυρο παρατήρησης  3. MAD (Magnetic Anomaly Detector) Στην κορυφή του καθέτου σταθερού βρίσκεται η ράβδος μαγνητόμετρου  4. Διηλεκτρικό κάλυμμα  5. Εκτοξευτής Ηχοσημαντήρων  6. Χώρος Ηχοσημαντήρων και θερμοβολίδων  7. Κύρια αποθήκη οπλισμού - Το Α/φος έχει την δυνατότητα μεταφοράς πλήρους σειράς ανθυποβρυχιακών τορπιλών, βλημάτων-τορπίλη αεροπορικού τύπου κ.λ.π.  8. Για την καταστροφή των υποβρυχίων το α/φος φέρει ένα συνδυασμό από ραντάρ έρευνας - εντοπισμού και σύστημα ελέγχου πυρός Kasatka  9. Υπέρυθρος ερευνητής

 

Για πρώτη φορά το σύστημα Kasatka παρουσιάστηκε στην αεροπορική έκθεση Gidroaviasalon-2010, με αναφορά ότι μπορεί να μεταφερθεί από εναέρια μέσα, ακόμα και από ελικόπτερα.  

 

 Be-250 - Έκδοση AEWAC

1.  Πλευρικό ραντάρ το οποίο εξελίσσεται από την “Vega”

 


 ΣΧΕΔΙΟ ΤΡΙΩΝ ΟΨΕΩΝ

 


ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΣ
OKB Beriev
ΧΩΡΑ
Ρωσία
ΤΥΠΟΣ
Αεροσκάφος Ναυτικής Συνεργασίας
ΠΛΗΡΩΜΑ
2, άτομα
ΠΡΟΩΘΗΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ
Δύο στροβιλοκινητήρες διπλής ροής, D-436ΤΡ
Μέγιστη ώση, kg
2 x 7.500
ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ
 
Μήκος, m
32,05
Ύψος Α/φους, m
8,90
Εκπέτασμα πτερύγων, m
32,78
ΒΑΡΗ
 
Μέγ. βάρος απογείωσης, t
37,2
ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ
 
Μέγ. ταχύτητα, km/h
710
Οικονομική ταχύτητα, km/h
600
Ταχύτητα ταξιδιού, km/h
650-680
ΟΠΛΙΣΜΟΣ
Δυνατότητα μεταφοράς μέχρι 6 τορπίλες , AT-1, AT-2, APR-3E, βόμβες βυθού και άλλων όπλων. Πιθανή ύπαρξη εξωτερικών φορείων.