Τεχνικά χαρακτηριστικά      Φωτογραφίες      Video

 

Απεικόνιση μέσω Η/Υ, ενός από τα προτεινόμενα σχέδια για το νέο κινεζικό μαχητικό, το πρόγραμμα ανάπτυξης του οποίου προς το παρόν εχει την ονομασία XXJ. 

To συγκεκριμένο σχέδιο (Chenfay) είναι πρόταση της Chengdu (CAC) και ουσιαστικά αποτελεί εξέλιξη του J-10,  εφοδιασμένη με δυο κινητήρες WP-15, με συνολική ώση 23.540 κιλών, θυμίζει το Mig-1.44. 

Το μέγιστο βάρος απογείωσης υπολογίζεται στους 25-30 τόνους. Στο πλαίσιο του προγράμματος XXJ, τρεις κινεζικές εταιρείες έχουν υποβάλει τις προτάσεις τους.

 

J-12

 

Απεικόνιση μέσω Η/Υ της πρότασης της Shenyang Aircraft Company για το πρόγραμμα του μελλοντικού κινεζικού μαχητικού (ή του κινεζικού μαχητικού 5ης γενιάς). To J-12. που παρουσιάζει σημαντικές ομοιότητες με το αμερικανικό YF-23, ενσωματώνει τεχνολογία Stealth συμφωνά με τους ισχυρισμούς των Κινέζων. 

Εάν τελικό επιλεγεί και μπει σε παραγωγή, θα είναι αρχικά εφοδια­σμένο με δύο κινητήρες WS-10Α (κινεζικής προέλευσης) που θα φέρουν ακροφύσια μεταβολής της διεύθυνσης της ώσης με δυνατότητα κίνησης ±15μοιρών ως προς τον κατακόρυφο (yaw) και τόν εγκάρσιο (pitch) άξονα κίνησης. 

Εναλλακτικά προτείνεται ο ρωσικός AL-41F1A σε συνδυασμό με πτερύγια Canards. To J-12 λέγεται ότι μπορεί να ενταχθεί σε υπηρεσία μέχρι το 2015.

 

XXJ

 

Το Shenfay αποτελεί την τρίτη πρόταση για το πρόγραμμα XXJ. Η ομοιότητα του με το αμερικανικά F-22 Raptor είναι κάτι παραπάνω από εμφανής. 

Πέρα από την απόδοση χαρακτηριστικών Stealth, για τη μεταφορά οπλισμού υπάρχουν εσωτερικές καταπακτές, όπως και στο αμερικανικό αεροσκάφος. 

Το εκπέτασμα είναι 13,82 μέτρα, το μήκος 19,24 μέτρα και το ύφος 5,00 μέτρα.