Τεχνικά χαρακτηριστικά Φωτογραφίες Video
Όλο και πιο έντονα προβάλλεται στα ΜΜΕ η ναυπήγηση από την Ρωσσία αεροπλανοφόρων, τόσο πυρηνοκίνητων όσο και συμβατικής πρόωσης (το δεύτερο πιθανόν για εξαγωγή).
23000Ε “Shtorm/Καταιγίδα”. Το αεροπλανοφόρο εξελίχθηκε από το ερευνητικό κέντρο Krylov (Krylov State Research Centre). Για πρώτη φορά ένα μοντέλο υπό κλίμακα, θα παρουσιαστεί επίσημα στην Διεθνή Ναυτική Στρατιωτική Έκθεση στην Αγία Πετρούπολη, τον Ιούλιο του 2015.
Η εξαγωγική έκδοσή του θα μπορεί να μεταφέρει μέχρι και 90 εναέρια μέσα διάφορων τύπων. Επίσης θα φέρει ένα ισχυρό σύμπλεγμα αμυντικής ασπίδας.
Τρένα μεταφοράς και εκτόξευσης πυρηνικών πυραύλων
Αριθμός αμαξοστοιχίας μηδέν
Η Ρωσία ολοκλήρωσε την σχεδίαση του υπερόπλου της.
Σύμφωνα με πηγές Ρωσικής εφημερίδας (ηλεκτρονικής έκδοσης), η ανάπτυξη του τρένου μεταφοράς και εκτόξευσης βαλλιστικών πυραύλων (BzhRK) “Barguzin”, ολοκληρώνονται σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα και δεν αντιμετωπίζουν καμμιά δυσκολία. Προβλέπεται ότι το σύστημα “Barguzin” θα μπει σε παραγωγή μέχρι το 2020 και θα εξοπλίσει έως πέντε συντάγματα (σ.σ. πιθανόν έχουν είδη αναπτύξει τα πρω-παραγωγής συστήματα, αφού το βλήμα αναπτύχθηκε με βάση το “Bulova”).
Κάθε BzhRK “Barguzin” έχει ικανότητα μεταφοράς 6 διηπειρωτικών πυραύλων RS-24 “Yars” (έκδοση του “Bulava”). Το βλήμα “Bulova” εξελίχθηκε για το ναυτικό και το “Yars” για τα χερσαία συστήματα (στην ουσία αναπτύχθηκε ένα ενιαίο σύστημα πολλαπλών χρήσεων, τόσο για το ναυτικό όσο και για τις ένοπλες δυνάμεις).
BzhRK “Barguzin”
Προηγμένο Σύστημα BzhRK “Barguzin”. Εξελίχθηκε με βάση το βαλλιστικό βλήμα “Bulova” και έχει καλύτερες επιδόσεις.
Μήκος: 12,1 μ., Διάμετρος: 2 μ., Βάρος εκτόξευσης: 36,6 τόννοι,
Βάρος πυροκεφαλής: 1150 κιλά, Αριθμός κεφαλών: 8-10,
Καύσιμα: στερεά καύσιμα, Εμβέλεια: 8.000 – 10.000 χλμ.,
Κύκλος ίσης πιθανότητας (CEP): 100 μ.
Για την επίλυση του προβλήματος υπερφόρτωσης του βαγονιού εκτόξευσης βλήματος, φέρει ειδικό σύστημα αποφορτίσεως φορτίου, το όποιο το κατανέμει σε άλλα βαγόνια.
Ο εντοπισμός του BzhRK “Barguzin” κατά την διάρκεια μάχης είναι σχεδόν αδύνατος. Αυτό οφείλεται στο ότι το σύστημα χρησιμοποιεί τα πιο εξελιγμένα μέσα κάλυψης, ισχυρά συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου και προηγμένες μεθόδους προστασίας από τους τρομοκράτες.
Οπλικά συστήματα
Οι νέοι πύραυλοι 1K17 Szhatie
Ο εκσυγχρονισμός του ρωσικού πυρηνικού οπλοστασίου / Σύστημα λέιζερ για την εξουδετέρωση των οπτικο-ηλεκτρονικών συσκευών του εχθρού
Σύστημα Περίμετρος Ιπτάμενη πλατφόρμα λέιζερ
Tο 1983 βγήκε μια ταινία, μάλλον αφελής, που λεγόταν War Games / Σύστημα λέιζερ για την εξουδετέρωση των οπτικο-ηλεκτρονικών συσκευών του εχθρο