Τεχνικά χαρακτηριστικά      Φωτογραφίες      Video

 

Το 1996, το παράκτιο σύστημα άμυνας «Bereg», έλαβε πιστοποίηση και εντάχθηκε στην δύναμη του Ναυτικού. Η πρώτη επιχειρησιακή μονάδα εντάχθηκε στην δύναμη της 40ης BRAP (Σύνταγμα Παράκτιας Άμυνας), με έδρα την ναυτική βάση του   Novorossisk.

 

Αυτοπροωθούμενο παράκτιο σύστημα πυροβολικού «Bereg»

 

Α-222 BEREG 130mm αυτοπροωθούμενο παράκτιο σύστημα πυροβολικού, με ικανότητα προσβολής ταχέως κινουμένων θαλάσσιων στόχων με βλήματα όπως υψηλής εκρηκτικότητας ή με βλήματα θραυσμάτων. 

Το σύστημα ελέγχου πυροβόλου είναι πλήρες ηλεκτρομηχανικό και επιτρέπει την ταχεία σκόπευση και βολή με υψηλή ευστοχία και μικρό χρόνο αντίδρασης. Η επικοινωνία με το όχημα διοίκησης / ελέγχου πυρός γίνεται με αυτόματη λειτουργία (πιθανώς ραδιοζεύξη) ή μέσω ψηφιακού κωδικού, ή ημιαυτόματα, από το πλήρωμα.  

Το αυτοπροωθούμενο σύστημα μπορεί να βάλλει κατά στόχο αυτόνομα. Για αυτή τη δυνατότητα φέρει βαλλιστικό υπολογιστή, οπτικό-ηλεκτρονικό όργανο παρατήρησης και κβαντικό αποστασιόμετρο. 

 

Επιδόσεις του συστήματος «Bereg»

 

Διαμέτρημα, mm 130
Ταχυβολία, βλήματα/λεπτό +10 (72)
Πυρομαχικά, βλήματα +40
Ανύψωση / καταβίβαση πυροβόλου, degree:  
- οριζόντια +120
- κάθετα -5...+50
Βάρος μάχης, kg 43.700
Πλήρωμα, άτομα 8

 

Το σύστημα αυτό αναπτύχθηκε και κατασκευάζεται από την Εθνική βιομηχανία  «Barrrikadi».

Όχημα Διοίκησης και Ελέγχου

Το όχημα διοίκησης  και ελέγχου παρέχει τις πληροφορίες για να βάλλει το πυροβόλο κατά κινουμένου στόχου ακόμα και υπό ακραίες συνθήκες και σε νυκτερινές προσβολές. Το όχημα Διοίκησης και Ελέγχου αποτελείται από  πτυσσόμενο ραντάρ, εξοπλισμό διοίκησης, ελέγχου και  πληροφοριών  μέσω οπτικό-ηλεκτρονικής διόδου, συσκευές καθοδήγησης και επικοινωνίας.

 

Εμβέλεια ανίχνευσης στόχου, km +35
Βάρος οχήματος, kg 43.700
Μήκος οχήματος, m 15,2
Πλάτος οχήματος, m 3,24
Ύψος οχήματος, m 4,415
Πλήρωμα, άτομα 7

 

1. Mονάδα παροχής ηλεκτρικής ισχύος. 2. Θέση κεραιών. 3. Συσκευές transceiving. 4.Ψηφιακές συσκευές επεξεργασίας των σημάτων παρακολούθησης στόχων και παροχή πληροφοριών για την βολή. 5. Όργανα/ Συσκευές έλεγχου βολής  μέσο πρώτου και δεύτερου καναλιού. 6. Συσκευή ελέγχου  TV-laser. 7. Συσκευές παρακολούθησης πρώτου και δευτέρου καναλιού.

 

Όχημα Διοίκησης και Ελέγχου

Το όχημα γενικής υποστήριξης παρέχει το ηλεκτρικό ρεύμα των συστημάτων του οχήματος Διοίκησης και Ελέγχου. Το όχημα είναι εξοπλισμένο με αμυντικό πυροβόλο, αδρανειακό σύστημα ναυτιλίας, δυο υπνοδωμάτια (τεσσάρων θέσεων) για την ξεκούραση του πληρώματος, κουζίνα και τραπεζαρία. Επίσης το όχημα είναι εξοπλισμένο με όργανα ανίχνευσης  και  εντοπισμού μόλυνσης από ΡΒΧ, χημικό έλεγχο και βακτηριολογική έρευνα.

 

Τεχνικά χαρακτηριστικά του οχήματος γενικής υποστήριξης

Μονάδα παροχής ηλεκτρικής ισχύος, kW 2x30
Το σύστημα παρέχει την δυνατότητα να δεχθεί  και να εξυπηρετήσει μέχρι  10 άτομα
Αυτονομία (απόθεμα εφεδρικών καυσίμων, τροφίμων και νερού/ύδατος), μέρες 7
Βάρος οχήματος, kg 43.500
Μήκος οχήματος, m 15,936
Πλάτος οχήματος, m 3,23
Ύψος οχήματος, m 4,415
Πλήρωμα, άτομα 4

 

Σχηματική παράσταση προσβολής στόχου