Φωτογραφίες από την προσωπική συλλογή του Κωνσταντίνου Πανιτσίδη


 Τεχνικά χαρακτηριστικά      Φωτογραφίες      Video

 

Πρόκειται για μια τροποποιημένη έκδοση  με βάση τον πολλαπλό εκτοξευτή βλημάτων "Smerch". Το σύστημα αυτό εξελίχθηκε κυρίως για προσβολές αρμάτων μάχης, μηχανοκίνητες μονάδες πεζικού, τάγματα πυροβολικού στις περιοχές συγκέντρωσης κατά  ναυτικών μονάδων, επιθέσεων στις περιοχές και άλλους στόχους. 

Όλο το σύστημα εκτόξευσης μεταφέρεται από το όχημα KAMAZ-6350 (8x8), εξοπλισμένο με ένα εδικό κάνιστρο-εκτόξευσης βλημάτων τύπου RS30 (το βλήμα είναι ανάλογο του συστήματος “Smerch”). Η εκτόξευση των βλημάτων μπορεί να γίνει ανεξάρτητα από το προσανατολισμό ενώ ο έλεγχος πυρός γίνεται από το πλήρωμα εντός της καμπίνας του οχήματος. Επίσης η εκτόξευση βλημάτων μπορεί να πραγματοποιηθεί από μεγάλη απόσταση μέσω τηλεχειριστηρίου. 

Το όχημα 9A52-4  είναι εξοπλισμένο με αυτοματοποιημένο σύστημα ελέγχου καθοδήγησης  πυρός, ενώ  η σύνδεση και η παροχή πληροφοριών παρέχονται μέσα από ηλεκτρονική οθόνη του Η/Υ (το όποιο είναι εγκαταστημένο εντός της καμπίνας).  

Το συνολικό βάρος του οχήματος CV 9Α52-4 είναι  περίπου 25 τόνοι με συνδυασμό  μικρών διαστάσεων που του παρέχουν πολύ καλές επιδόσεις και ευκινησία σε μαλακά εδάφη και σε δρόμους  των πόλεων.

 


ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Κάνιστρο, τεμάχια 1
Βάρος κανίστρου-εκτόξευσης, kg 5.000
Τόξο περιστροφής και ανύψωσης, degree  
- ανύψωσης από 15 μέχρι 55
- περιστροφής από 0 μέχρι ± 30
Απαιτούμενος χρόνος ετοιμότητας δράσης μέσα σε τρία λεπτά
Μέγιστη ταχύτητα, km/h 90
Δυνατότητα διέλευσης (υδάτινου) κωλύματος βάθος, m 1,5
Μέγιστο τόξο ανύψωσης (μέγιστο βάρος οχήματος),  degree 30
Διαστάσεις CV-9A52-4:  
- μήκος συμπεριλαμβανόμενου και του κάνιστρου-εκτόξευσης, mm 11.200
- πλάτος, mm 2.500
- ύψος, mm 3.150
Πλήρες βάρος συμπεριλαμβανόμενου και του κάνιστρου-εκτόξευσης, kg 24.650
Πλήρωμα, άτομα 2

 


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ CV-9A52-4